24/7
CALL3 US
󰀒 02 456 923

Το Εργατικό Δίκαιο στην Ελλάδα, περιβάλλεται από ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο νομοθετικό πλαίσιο. Η νομοθεσία είναι αρκετά σύνθετη και πολύπλοκη και απαιτεί συνεχή παρακολούθηση των αλλαγών που συντελούνται.

Το Γραφείο μας διαθέτει σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση στον χειρισμό υποθέσεων Εργατικού Δικαίου και παρέχει συμβουλές σε διάφορα ζητήματα σχετικά με την εργατική νομοθεσία σε εργαζόμενους, εργοδότες, ιδιώτες και επιχειρήσεις. Η εμπειρία που διαθέτουμε στην παροχή νομικών συμβουλών σε υποθέσεις Εργατικού Δικαίου μας επιτρέπει να κατανοούμε απόλυτα τις ανάγκες των πελατών μας και να παρέχουμε ιδανική και αποτελεσματική υποστήριξη.

Το πεδίο ενασχόλησης μας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

  • Συμβάσεις εργασίας, ρήτρες μη ανταγωνισμού κ.λπ., συμβάσεις μικτού χαρακτήρα με στοιχεία αλλοδαπού δικαίου κ.λπ., συμβάσεις του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
  • Λύσεις συμβάσεων εργασίας ατομικών ή ομαδικών και σχετικές αποζημιώσεις
  • Αναδιοργάνωση, Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου
  • Προστατευόμενοι εργαζόμενοι, άδειες, μητρότητα
  • Εσωτερικός Κανονισμός Εργασίας
  • Μερική και προσωρινή απασχόληση
  • Θέματα υγιεινής και ασφάλειας
  • Έλεγχοι
  • Συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ζητήματα
  • Δικαστικές υποθέσεις

Το Γραφείο μας εξειδικεύεται επίσης και σε αποζημιώσεις από εργατικά ατυχήματα.

Έλληνες και αλλοδαποί εργαζόμενοι που τραυματίζονται εξαιτίας ατυχημάτων κατά τη διάρκεια, εξ αφορμής και σε σχέση με την εργασία τους, με αποτέλεσμα την πρόσκαιρη ή διαρκή αναπηρία και ανικανότητά τους προς εργασία, δικαιούνται κατά το Ελληνικό Δίκαιο στις περισσότερες περιπτώσεις:

– ιατρική περίθαλψη και κάλυψη των ιατρικών τους δαπανών
– σύνταξη από τον αρμόδιο εθνικό ασφαλιστικό οργανισμό σε περιπτώσεις μόνιμης, μερικής ή ολικής ανικανότητας και
– αποζημίωση από τον εργοδότη τους για την ηθική τους βλάβη, όταν μπορεί να αποδοθεί το ατύχημα σε αμέλεια/υπαιτιότητα του εργοδότη ή των υπαλλήλων και των προστηθέντων του.

Οι αποκαταστατέες ζημίες και το ύψος της αποζημίωσης εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη θεμελίωση υπαιτιότητας (δόλου/αμέλειας) στο πρόσωπο του εργοδότη και/ή των υπαλλήλων ή προστηθέντων, και την απόδειξη ότι το ατύχημα οφείλεται σε παράβαση εθνικών ευρωπαϊκών ή διεθνών κανονισμών που έχουν θεσπισθεί για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.
Τα παραπάνω ισχύουν και για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανάτου, και αποζημίωσης των εγγυτέρω συγγενών του θανόντος λόγω ψυχικής οδύνης τους.

< Πίσω στην λίστα

Σχετικά άρθρα - συμβουλές

Περισσότερα Άρθρα